gre za digitalno ortodontsko zdravljenje s prozornimi, nevidnimi opornicami / alignerji, kjer se z nizom le-teh zobe postopno premika v želeni položaj.
Število opornic pri posameznem pacientu je odvisno od vrste in obsega ortodontske nepravilnosti, kar vpliva na čas in ceno zdravljenja.

Zdravljenje z opornicami predstavlja alternativo tradicionalnim nesnemnim / fiksnim aparatom pri obravnavi lahkih in nekaterih srednje težkih ortodontskih nepravilnosti.
Načrt zdravljenja in napoved izida le-tega se izdela na podlagi digitalnega načrtovanja vašega zdravljenja s simulacijo poteka in napredkom zdravljenja.

Glavne prednosti zdravljenja s prozornimi opornicami:
 • estetika: opornice so skoraj nevidne, ravnanje zob poteka skoraj neopazno, kar posameznikom omogoča večjo samozavest med zdravljenjem,
 • so snemljive: enostavno se odstranijo pri jedi, pitju in čiščenju zob. Pacient tudi med ortodontskim zdravljenjem vzdržuje optimalno ustno higieno. Med zdravljenjem lahko neovirano jeste vse. Zelo primerne so za glasbenike, posebej tiste, ki igrajo na pihala, in športnike, saj deluje kot vrsta ščitnika.
 • udobje: opornice so izdelane iz gladke plastike, natančno se prilagodijo zobem, kar zmanjšuje draženje dlesni in mehkih tkiv v ustih,
 • predvidljivi rezultati: Invisalign uporablja napredno računalniško slikovno tehnologijo za individualiziran načrt zdravljenja. To omogoča pacientom vizualizacijo pričakovanega premika zob,
 • manj obiskov pri ortodontu: po posvetu se izdela Clincheck. Po potrditvi le-tega sledi lepljenje attachmentov in namestitev prvih opornic. Pacient za domov prejme več opornic, ki jih menja na 7-10 dni. Sledijo redni pregledi za spremljanje napredka zdravljenja.
Pomembno je opozoriti, da Invisalign opornice morda niso primerne za vsakogar, saj je učinkovitost zdravljenja odvisna od vrste in velikosti nepravilnosti. Med posvetovalnim pogovorom o koristih zdravljenja in morebitnih tveganjih se sprejme dokončen dogovor ter izbere optimalen ortodontski aparat, ki bo za pacienta najprimernejši, najbolj učinkovit in najbolj varen.
iTero Element 5D Plus skener
Več informacij
so opornice za otroke in mladostnike, s katerimi vplivamo na pravilno izraščanje zob in jih poravnamo, urejamo griz ter preprečujemo nastanek večjih nepravilnosti. Opornice so prozorne, malo vidne, snemljive. So odlična alternativa ostalim aparatom, saj ne motijo govora, ne motijo med športnimi dejavnostmi, prav tako ne motijo glasbenikov med igranjem pihal.
 • za dosego cilja terapije je aparat potrebno nositi 22 ur na dan,
 • terapija z opornicami Invisalign teen je samoplačniška,
 • prvi informativni pregled je brezplačen.
Več informacij

je pasivni samozaklepni sistem, ki kot edini nesnemni ortodontski aparat v celoti omogoča natančen nadzor rotacij, nagibov in naklonov zob.

Glavne prednosti zdravljenja z  Damon sistemom:
 • zasnovan za hitrejše in bolj natančno zaključevanje zdravljenja,
 • omogoča lažje čiščenje, saj ne uporabljamo alastičnih ligatur za pričvrstitev lokov,
 • manjkrat se odločimo za puljenje zob zaradi tesnega stanja,
 • nosilci so manjši in udobnejši,
 • kontrolni obiski so manj pogosti.
Več informacij
Vsi, ki bi želeli ali potrebovali ortodontsko zdravljenje, si lahko cenik storitev ogledate na oglasnem mestu v naši čakalnici. Starost pacienta ni ovira za ortodontske premike zob. Le-te lahko premikamo dokler so v ustih, če so zdravi in če so zdrava tkiva, ki zob obdajajo.
Načrt zdravljenja in napoved izida le-tega se izdela na podlagi diagnostičnih postopkov individualno za vsakega posameznika, glede na želje, možnosti in potrebe.
Med posvetovalnim pogovorom o koristih zdravljenja in morebitnih tveganjih se sprejme dokončen dogovor ter izbere optimalna pot za dosego ciljev.
Prvi pregled je brezplačen. S pomočjo 3D posnetka zob vam pokažemo simulacijo pričakovanega končnega rezultata po terapiji z Invisalign opornicami ali Damon sistemom.

Kontakt

Skladno s 15. členom Zakona o pacientovih pravicah vas obveščamo o načinih naročanja na zdravstvene storitve v naši ambulanti:

 • naročanje neposredno v ambulanti v ordinacijskem času,
 • po elektronski pošti: narocanje@ortodont.net,
 • po telefonu 07/33 21 141  (je zagotovljeno v ordinacijskem času),
 • po pošti na naslov: MG ORTODONT d.o.o., Kandijska cesta 4, 8000 Novo mesto,
 • E-naročanje za prve preglede na napotnico: narocanje.ezdrav.si

Za učinkovito delovanje sistema naročanja so odgovorni izvajalci in pacienti.

Pooblaščena oseba za vodenje čakalnega seznama in naročanje je:
Marija Kuzmanović, zdravstveni tehnik.

KJE SMO?

Kandijska cesta 4
8000 Novo mesto
Zasebna ambulanta v Zdravstvenem domu Novo mesto,
2.nadstropje, B trakt, ambulanta št.6